Comodo IceDragon är en mångsidig webbläsare som är skapad baserad på Mozilla Firefox. IceDragon är snäppet vassare i både snabbhet och säkerhet och är skapad av säkerhetsföretaget Comodo vars specialitet och inriktning är på just säkerhet när man surfar. IceDragon erbjuder Comodos säkra DNS-tjänst som ett nytt alternativ att använda till sin Internetleverantör. Avsikten är att producera snabbare sidladdningar och säkrare surfning eftersom deras SecureDNS tillhandahåller information som har sparats tidigare om skadliga webbplatser. IceDragon söker då igenom webbplatsen i realtid efter skadliga virus och då den är kopplad till samma kod-bas som Mozilla så kan DNS-tjänsten enkelt blockera ut skadliga webbplatser innan användaren ens har kommit in på sidan. Comodo IceDragon har också en smart delningsfunktion där man via en knapp kan dela olika saker på sina sociala medier. I Comodo kan man även ha ett konto för att lagra alla sina lösenord samt att man kan spara bokmärken och tillägg.
Vilken webbläsare passar dig bäst?
Det finns många andra alternativ om inte just Comodo IceDragon faller användaren i smaken. Det finns en hel del olika webbläsare att surfa med idag och de två vanligaste webbläsarna som många använder sig utav är Google Chrome och Mozilla Firefox. Internetmarknaden bara växer och växer och med det så har vi också fått en hel del andra webbläsare på marknaden som kan vara värda att testa på. Vivaldi bland annat är en av de nyare webbläsarna som ger användaren möjlighet att själv med finess designa hur man önskar att webbläsaren ska vara utformad på en hel del olika sätt. Dessutom är webbläsaren snabb och enkel att använda. Ett annat tips på en rolig webbläsare att testa på är Torch som passar perfekt för media och spelkonsumenten då webbläsaren har en inbyggd streaming-funktion för videor på Youtube samt att den har en funktion som samlar webbaserade dataspel. Webbläsaren gör det dessutom enkelt att använda och hantera sina nedladdningar direkt från webbläsaren utan att behöva ladda ner ytterligare programvara för nedladdning.
Olika typer av molntjänster!
Sedan 1996 så har begreppet ”cloud computing” funnits med i internetvärlden. Molnet eller molntjänster som det också kallas innebär att du kan hantera alla dina applikationer via internet medan själva datakapaciteten finns någon annanstans. Det är något som särskilt företag använder sig av då det är en stor fördel för användare som med kort varsel behöver tillgång till större datakapacitet. I dagsläget så kan man använda tre olika strategier när det kommer till molntjänster, det första är det privata molnet och där hanterar användaren sin data på sina egna servrar. Sedan har vi det hybrida molnet, i detta moln så hanteras data först privat för att sedan läggas ut i det publika molnet . Och sist men inte minst så har vi det publika molnet, som är helt ren datakapacitet som köps in från de stora molnföretagen. Capcito är ett finansföretag som är anslutet till de flesta molnbokföringsystem och de läser till skillnad från många andra system av data i realtid.