Fördelar med bokmärken och favoriter

Många fördelar finns med att använda webbläsares olika inbyggda funktioner. Webbläsare erbjuder nämligen verktyg för att exempelvis spara och organisera sidor för enkel åtkomst. En rad fördelar finns med att använda bokmärken som kommer lyftas fram här. Läs vidare och se sju fantastiska fördelar med att börja spara dina favoritsidor!

6 fördelar med att använda bokmärken och favoriter

1. Genvägar. Den mest självklara fördelen med bokmärken är du kan skapa genvägar till specifika webbsidor för en snabb åtkomst. Om du använder Edge som webbläsare klickar du på stjärnikonen uppe till höger som säger: ”Lägg till denna sida i Favoriter”. Det här lägger till webbsidan rakt under adressfältet på ett överskådligt sätt. Google Chrome har på samma sätt också en stjärnikon som säger ”Bokmärk den här fliken” när du håller muspekaren över stjärnan. Kom ihåg att ”Bokmärken” och Favoriter är identiska och samma sak. Namnet kan variera beroende på vilken webbläsare som används.

2. Möjligheter. Bokmärken erbjuder mer än att låta oss komma åt en webbsida för snabb åtkomst. Förutom detta tillåter vissa webbläsare möjligheter för synkronisering som gör att dina bokmärken visas över olika enheter.

3. Kontroll och organisering. Med hjälp av bokmärken får du kontroll över dina favoritsidor på webben. Bokmärken är ett utmärkt sätt att få ordning och reda på saker online. Dina favoritsidor som du ofta besöker kan du spara i olika mappar. Du kan nämligen skapa olika mappar i bokmärken för att kategorisera dina favoritsidor. Exempelvis länkar för vetenskap i en mapp och en annan mapp för tekniska prylar som mobiltillbehör och Apples senaste Airpods. Om du därför har ett nischat intresse eller en önskelista på saker du vill skaffa är bokmärken det du behöver.

4. Frihet. När du sparar och lägger till en webbsida i bokmärken har du friheten att namnge sidan till valfritt namn, Med andra ord kan du ändra namnet till det som passar dig, exempelvis ett som är kortare eller mer generellt.

5. Göra-listor. Utöver att fungera som organisering kan bokmärken agera som göra-listor. När du behöver göra något viktigt kan du helt enkelt använda bokmärken och när du slutfört uppgiften tar du bort bokmärket. Det kan till exempel vara ett kontrakt som måste undertecknas eller en artikel som du behöver korrekturläsa.

6. Enkelhet. Genom att lägga till bokmärken ger det dig möjlighet att snabbt gå tillbaka till sidan utan att behöva memorera webbadressen. Dessutom gör det att du inte behöver söka och gå igenom andra webbplatser igen för att hitta det du letar efter.