Google Chrome

Google Chrome är Googles egna webbläsare, och introducerades först i slutet på år 2008. På sju år har webbläsaren idag blivit den som uppskattas användas av 62% av världens datoranvändare, samt 50% över andra plattformar eftersom webbläsaren också finns på smartphones. Succén har gett upphov till andra produkter som Chromecast, en digital mediaspelare som till exempel spelar upp ljud och bild via WiFi, till TVn från datorn eller smartphone. Flera fördelar med Google Chrome tilltalar användare, med allt från tekniska funktioner till det kul spel som erbjuds i webbläsaren när man inte har någon internetanslutning.

Flera tillägg och funktioner

Melbourne, Australia - May 23, 2016: Close-up view of Google apps on an Android smartphone, including Chrome, Gmail, Maps.

En av Google Chromes stora fördelar för alla användare är anpassningsbarheten. Du kan själv välja utseendet på din webbläsare, med färger och bilder, och det finns flera inställningar för säkerhet och sekretess. Webbläsaren är även snabb och pålitlig. Utöver dessa funktioner finns det massor av olika tillägg du kan installera, för att hjälpa dig i vardagen. AdBlock är en av de mest använda, då den blockerar jobbig popup-reklam, samt tillägg som Greasemonkey och Xkit. Installera en VPN eller Kolla vem som raderar dig på Facebook – det finns tillägg för det allra mesta. Detta är bara en av alla saker som gjort Google Chrome så populärt.